Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Φάκελος τερματοφύλακες


Ο ΠΑΟΚ για ακόμη ένα καλοκαίρι φαίνεται πως έχει κλεισμένο έναν τερματοφύλακα. Ο λόγος για τον Ζίφκο Ζίφκοβιτς, την ώρα που στο δυναμικό του έχει ήδη τους Αλέξανδρο Πασχαλάκη, Ροντρίγκο Ρέι, Παναγιώτη Γλύκο και Μάριο Σιαμπάνη.

Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα πρέπει να αναλύσουν την κατάσταση και να πάρουν την σωστή απόφαση για όλους τους ποδοσφαιριστές. Να επιλεχτεί η τριάδα των τερματοφυλάκων και ένας ή ακόμη και δύο τερματοφύλακες να αποχωρήσουν. Με το δεύτερο σενάριο βέβαια συνεπάγεται και μια μεταγραφή, πιθανότατα από την Ξάνθη και θα λέγεται Ζίφκοβιτς.

Γιατί όμως να ξοδευτούν κι άλλα χρήματα; Δεν μας αρκούν οι τερματοφύλακες που ήδη υπάρχουν στο τωρινό ρόστερ; Ας το δούμε λίγο από την αρχή. Μια άποψη θα γράψουμε εξάλλου, δεν θα πάρουμε εμείς την απόφαση.

Πρώτος και αναντικατάστατος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου-μεταγραφής, θα είναι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Και τώρα πρέπει να παρθεί η απόφαση για τους Ρέι, Γλύκο και Σιαμπάνη. Για να δούμε λοιπόν.

Η άποψη μου είναι πως ο Ροντρίγκο Ρέι δεν ταιριάζει στον δικέφαλο και θα πρέπει να αποχωρήσει, είτε με δανεισμό είτε με μεταγραφή. Και οι δύο τερματοφύλακες που θα παραμείνουν να είναι ο Παναγιώτης Γλύκος και ο Μάριος Σιαμπάνης.

Θα μου πείτε γιατί ο Γλύκος και όχι ο Ζίφκοβιτς; Καταρχάς, ο Παναγιώτης νιώθει από ΠΑΟΚ, είναι ικανότατος τερματοφύλακας, αλλά και ιδανικός ως μπακ απ του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Συν των προηγούμενων, ο Παναγιώτης είναι Έλληνας και καλώς ή κακώς, ο δικέφαλος χρειάζεται Έλληνες παίκτες που να νιώθουν από ΠΑΟΚ και Θεσσαλονίκη.

Βέβαια, έχω και την άποψη πως για δεύτερος θα μπορούσε να παραμείνει και ο Μάριος Σιαμπάνης. Όσον αφορά την δική του περίπτωση, ή θα πρέπει να δοθεί δανεικός σε ομάδα της Σούπερ Λιγκ για να έχει μια γεμάτη χρονιά ή να πάρει πολλές συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Μαζί με τον Παναγιώτη Γλύκο θα μπορούσαν κάλλιστα να συνθέσουν τα μπακ απ του Πασχαλάκη και να δημιουργηθεί ένας υγιής ελληνικός ανταγωνισμός.

Ο ανταγωνισμός δεν έβαλε ποτέ δεν έβλαψε ποτέ. Ίσα ίσα που οι παίκτες εξελίσσονται και γίνονται καλύτερα. Βέβαια, η απόφαση δεν είναι δική μας, αλλά θέλουμε και εμείς το καλύτερο.